KAUPPA
Laspek Oy

Kaupan kaikki ilmoitukset (105)

Syrjäläntie 69
19110 Vierumäki
Koti ja asuminen, Rakennustarvikkeet ja työkalut
http://www.laspek.com

Vallox 145 MV L ilmanvaihtokone
  • Vallox 145 MV L ilmanvaihtokone
2 200€ 2 270€

Vallox 145 MV L ilmanvaihtokone

Ilmoitustyyppi: Myydään Ilmoitus jätetty: 21 huhtikuuta 09:22
Toimitustapa:
Lähetys
Lisätiedot
Matalaenergiailmanvaihtokone Vallox 145 MV suuriin asuntoihin (max 250 m²). Puhaltimen nopeudensäätö toteutetaan edistyksellisellä MyVallox-ohjaimella. Vähän kuluttavat integroidut tasavirtapuhaltimet takaavat edulliset käyttökustannukset. Kesä-/talvi-automatiikalla toteutetaan viileän ilman talteenotto ja automaattisen kesäajan tuuletuksen tehostus. Ilmanvaihtokone hyödyntää poistoilman lämmön, jolloin tuloilman lisälämmitys on tarpeetonta. Jälkilämmitys toteutetaan sähköpatterilla. Ristivastavirtakennon lämmöntalteenoton hyötysuhde on 80 %. Matalaenergiailmanvaihtokoneet sopivat erinomaisesti myös matalaenergia- ja passiivitaloihin sekä peruskorjaukseen. Matalaenergiailmanvaihto keventää käyttökustannuksia erittäin alhaisen, A+ energialuokan kokonaisenergiankulutuksen ansiosta.

Ilmanvaihtojärjestelmän aivoina toimiva edistyksellinen ohjausautomatiikka tekee ilmavaihtokoneen käytöstä helppoa ja energiatehokasta. Selkeällä MyVallox Control -säätimellä voit valita asetukset helposti valmiista tila-asetuksista:

"Kotona"-tilalla asetetaan perusilmanvaihto, joka pitää sisäilman raittiina, vaikka koko perhe olisi kotona,
"Poissa"-tila valitaan, kun koti jää tyhjilleen ja ilmanvaihto asettuu pienemmälle säästäen energiaa,
"Tehostus"-tilaa tarvitaan, kun talossa on paljon vieraita, jolloin lämpö ja sisäilman hiilidioksipitoisuus voivat nousta liikaa ja huoneessa tuntuu tunkkaiselta,
"Takkatoiminto" helpottaa takan sytyttämistä.

Edistyksellisen viikkokellotoiminnon avulla voidaan ilmanvaihto ohjelmoida esim. työpäivän ajaksi "poissa"-tilaan. Säädin tallettaa myös historiatietoja, joista voidaan seurata kosteuspitoisuuksia ja lämpötiloja. Ilmanvaihtokoneessa on automaattinen kosteusohjaus sisäänrakennetulla kosteusanturilla. Anturi mittaa kosteusarvoja automaattisesti ja laite säätyy sopivalle teholle esimerkiksi saunan tai suihkun jälkeen ja palautuu normaalitasolle, kun ilmankosteus on normalisoitunut. Lisäksi ilmanvaihtokoneeseen voidaan liittää lisäkosteusanturi tai hiilidioksidianturi ja tehdä ilmanvaihdosta täysin automaattista. Automatisoinnilla estetään turha sähkönkulutus ja saadaan hyvälaatuista ilmanvaihtoa kotiin kaikissa tilanteissa.
Muut ohjausvaihtoehdot:
Ilmanvaihtolaitteen ohjaus voidaan toteuttaa sen oman MyVallox-ohjaimen lisäksi esim. ulkoisella ohjauksella (0-10 VDC), lähiverkon kautta tai MyVallox Cloud -pilvipalvelulla tai kytkeä se taloautomaation piiriin Modbus-väyläliitännällä. Iv-koneeseen voidaan kytkeä myös erillinen Kotona/Poissa-kytkin, Takkakytkin tai hyödyntää liitäntää liesikuputehostukseen.

Hyvä ilmanvaihto edistää terveellistä asumista niin asukkaiden kuin rakennuksenkin kannalta. Koneellista ilmanvaihtoa tarvitaan, jotta ilman vaihtuvuutta pystytään säätelemään asukkaiden tarpeiden mukaan. Tehokas ilmanvaihto Valloxin iv-laitteella poistaa hiilidioksidi- ja kosteuskuorman sekä käryt ja hajut suoraan ulos. Hyvä ulkoilman suodatus (G4- ja F7 -suodattimilla) estää haitallisten partikkelien pääsyn koneen kautta kanavistoon ja huoneilmaan. Hyvätasoinen poistoilman suodatus (G4-hienosuodattimella) vähentää koneen likaantumista ja varmistaa lämmöntalteenoton sekä poisto-ilmapuhaltimien toiminnan säilymisen tehokkaana. Ilmanvaihtokoneen suodattimet tulee vaihtaa kaksi kertaa vuodessa - hyvä muistisääntö on vaihtaa suodattimet aina kun siirrät kelloja kesä- tai talviaikaan. Tulo-/poistoilmasuodattimien tukkoisuutta voidaan seurata varustamalla kone erillisellä paine-erokytkimellä. Ilmanvaihtolaitteen vaipan kerrosrakenne ja eristemateriaalit takaavat hyvän eristyksen. Kone on maalattu valkoiseksi ulko- ja sisäpuolelta ja siksi helposti puhdistettavissa.
Tuotetiedot:

Tuotemerkki: Vallox
Tuotenumero: LVI-7912049
Kanavayhteiden nimellishalkaisija: 200 mm
Teho: 1500 W
Kotelointiluokka: IP34 Info

Vallox-tuotetunnus: 3475650
Oikeakätinen
Ohjeellinen enimmäispinta-ala: 250 m²
Sähköliitäntä: 230 V, 50 Hz, 11.9 A (pistotulppa)
Puhaltimet, poistoilma: 155 dm³/s 100 Pa
Puhaltimet, tuloilma: 150 dm³/s 100 Pa
Ominaissähköteho: 0,9 kW/m³/s
Lämmöntalteenotto: Ristivastavirtakenno, n. >80 %
Energialuokka: A+
Vuosihyötysuhde: 75 %
Lämmöntalteenoton ohitus: Automaattinen
Sähköjälkilämmitysyksikkö (vakio): 900 W, 3.9 A
Sähköinen lisälämmitysyksikkö (vakio): 1500 W, 6.5 A
Kanavalähdöt 4 kpl, kanavan sisähalkaisija 200 mm
Vesilukko Vallox SilentKlick
Paino: 88 kg

Ohjaus:

Elektroninen MyVallox Control -säädin sisältyy toimitukseen
Sisäänrakennettu kosteusanturi
Ulkoiset ohjaustavat: Jänniteviesti 0...10 VDC, LAN, Modbus-väyläliitäntä

Asennus:

Seinälle: Kiinnityslevyn avulla
Lattialle: Lattia-asennusjalustalle (lisävaruste)

Suodattimet:

Tuloilma: G4 ja F7
Poistoilma: G4

Lisävarusteet:

Hiilidioksidianturi
Eristetty yläpohjan läpivientilevy
Lattia-asennusjalusta

Huomioithan, että Vallox 145 MV koneeseen ei ole saatavilla kattoasennuslevyä koneen suuren painon vuoksi. Koneen mukana toimitetaan tarvikkeet seinäasennusta varten. Lattia-asennusjalusta on lisävaruste, jonka on mahdollista tilata erikseen.